Petvillan upouusi koirapuisto ja uimalampi vapauttavat niin omistajan kuin koirankin virkistymään turvallisesti. Tervetuloa nauttimaan viihtyisästä puistoympäristöstä ilman pelkoa vastaantulijoista tai muista koirista!

Petvillan Koirapuisto & uimalampi

Syksyllä 2020 avattu Petvillan koirapuisto ja uimalampi on koirille suunniteltu aktiviteetti-, uima- ja ulkoilualue Sastamalassa, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Porista ja noin tunnin Tampereelta. Uimalampi ja koirapuisto ovat aidattuja alueita, joita varataan omaan käyttöön yksin tai omalla porukalla. Puiston ja lammen välillä kulkee aidattu kulkureitti, jolla alueet saa yhdistettyä – puiston ja lammen voi siis varata käyttöön myös samanaikaisesti.

Avoinna:

Joka päivä 8 – 23

Osoite:

Nevanperäntie 265, 38360 Sastamala (Kiikoinen) 

Koirapuisto

Koirapuisto on 1,6 hehtaarin kokoinen viherkenttä, jossa on paljon eritasoisia virikkeitä ja leikkipaikkoja koirille sekä tilaa juosta. Aidatussa puistossa voit pitää koirasi turvallisesti vapaana. Koirapuisto on pimeän tullessa valaistu.

Alueelta löytyy katettu terassi, jossa on picnic-pöytä eväiden syöntiin ja grillikota esimerkiksi makkaranpaistoon. Grillikodasta löytyvät polttopuut tulen tekoa varten. Näiden läheisyydestä löytyy myös ekologinen puucee.

Koirapuiston ja uimalammen välillä kulkee aidattu kulkureitti, jolla alueet saa yhdistettyä.

Varaa koirapuisto omaan käyttöösi:

SARJAKORTIT:

5 kertaa: 125 €
10 kertaa: 250 €

Katso vapaat ajat varauskalenterista >>

Uimalampi

Puolen hehtaarin kokoinen uimalammen alue on kauttaaltaan sorastettu pyöreällä 4-10 mm:n kokoisella kivellä, joka on hellä ja miellyttävä koirien tassuille.

Lammen loivaa rantaa pitkin on mukava kahlata veteen ja sen ansiosta pienempienkin koirien on helppo mennä uimaan. Lammen vesi on vaihtuvaa ja sen syvin kohta on 1,8 metriä.

Alueella sijaitsee katettu terassi, jossa on picnic-pöytä eväiden syöntiä varten.  Ulkosuihku lämmittää käyttövetensä aurinkoenergialla. Ekologinen puucee palvelee koirien omistajia.

Uimalammen ympäristössä koirilla on mukavasti tilaa temmeltää turvallisesti vapaana. Lisäksi uimalammen ja koirapuiston välinen aidattu kulkureitti mahdollistaa alueiden yhdistämisen, jolloin molemmat alueet voi varata käyttöön samanaikaisesti.

Varaa uimalampi omaan käyttöösi:

Katso vapaat ajat varauskalenterista >>

Alue ja aktiviteetit

 1. Kaivuualue
 2. Kiipeilytaso
 3. Agility-alue
 4. Kukkulan valtias
 5. Tunneli- ja tasapainoalue
 6. Hyppyesteet
 7. Rengasmäki
 8. Kiipeilyrata
 9. Vetoleikit
 10. Kahluuallas
 11. Pallopaimennus
 12. Metsä
 13. Grillikota ja kotaparkki
 14. Picnic-alue
 15. Puucee
 16. Uimalampi
 17. Suihku

Mitä kaikkea koirapuistossa voi tehdä?

Ennen kaikkea voit päästää koirasi vapaana liikkumaan pehmeällä nurmialustalla ja koirasi saa haistella ympäristöä omassa tahdissaan.

Koirasi saa toteuttaa omia lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan: haistelua, kaivamista, paimentamista ja vetämistä. Sinä itse voit rentoutua ja seurata koirasi puuhia pelkäämättä koiran karkaamista.

Monipuolisesti toimintaa

Alueelta löytyy lisäksi eri toimintapisteitä mm. kiipeilyyn, tasapainoiluun sekä hyppyesteitä ja tunneleita.

Puistossa on lisäksi agilityalue, jossa on mm. A-este, tunneli, hyppyesteitä, pujottelu, minipuomi, minikeinu sekä mini A-este.

Hauskanpitoa pallopaimentamalla

Suomessa vielä melko uutta lajia pallopaimennusta voi kokeilla koirapuistossamme. Meiltä löytyy pallopaimennukseen tarvittavat välineet: erikokoisia jumppapalloja sekä maalit mikäli innostusta löytyy pallon kuljettamiseen maaliin asti.

Pallopaimennus sopii kaikille roduille, mutta on erityisesti mieleen paimennusviettisille koirille.

Pallopaimennuksen idea on, että koira kuljettaa jumppapalloa omistajan ohjaamana. Yleisin tapa on, että omistaja lähettää koiransa pallon taakse ja pyytää kuljettamaan pallon luokseen tai maaliin.

Koira ei saa purra palloa vaan palloa tulee kuljettaa pään, kuonon tai rinnan avulla eteenpäin. 

Koko perheen retkipäivä

Puistoihin voi tulla vaikkapa koko perheen voimin viettämään retkipäivää yhdessä. Voit pakata makkarat ja vaahtokarkit mukaan ja tehdä tulen grillikodassa. Polttopuut löytyvät valmiina.

Picnic-alueemme sijaitsee heti parkkialueen lähettyvillä, joten myös liikuntarajoitteiset voivat tulla viettämään aikaa puistoomme. 

Koirapuiston ja uimalammen säännöt

Jotta voimme varmistaa kaikkien viihtyvyyden, on tärkeää, että noudatamme kaikki samoja pelisääntöjä.

PetVillan alueella liikkuvilta kaikilta koirilta vaaditaan voimassaolevat rokotukset (penikkatauti, rabies). Otathan rokotustodistukset mukaasi! Koirapuiston ja uimalammen siisteys tarkistetaan päivittäin ja henkilökunta on aina lähistöllä.

 • Älä tuo puistoon sairasta tai kiimaista koiraa
 • Huolehdi, että koirasi rokotukset ja madotukset ovat kunnossa
 • Pidä portti / portit aina suljettuna
 • Koiraa ei saa jättää yksin ja valvomatta aitaukseen
 • Jokainen koiranomistaja on vastuussa lemmikistään ja sen tekemisistä
 • Pidä puisto siistinä keräämällä koirien jätökset niille tarkoitettuihin astioihin
 • Jos vahinko sattuu veteen, ota välittömästi yhteyttä henkilökuntaan
 • Henkilökunnan saa kiinni numeroista 0400 883 979 tai 040 567 9555
 • Uimalammen syvin kohta on noin 1,8 metriä

Toimintaohjeet

Ohessa koirapuiston ja uimalammen yleisiä toimintaohjeita.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä numeroon:

Saapuminen

Vuoronvaihdot tapahtuvat tasatunnein. Jos olet saapunut paikalle hyvissä ajoin, huomioithan, että edellinen vuoro on vielä alueella ja vältä turhaa oleskelua parkkialueella. Odota autossa vuoronvaihtoon asti. Henkilökunta tarkistaa rokotustodistukset ja on paikalla varmistamassa, että vuoronvaihto sujuu jouhevasti. 

Poistuminen

Pyri portille hyvissä ajoin ennen vuorosi päättymistä. Jos koirasi on vaikeasti kiinniotettava, varaa tarpeeksi aikaa sen kiinni saamiseen. Koska vuoronvaihto tapahtuu tasatunnein, olisi hyvä pyrkiä poistumaan pari minuuttia ennen vuorosi päättymistä. Pidä koirasi kytkettynä ennen portin avaamista. Alueelta on poistuttava viimeistään vuoron päättyessä. Myöhästymisestä peritään 20 euron sakko, joka hyvitetään seuraavalle asiakkaalle. 

Turvallisuus

Alueet ovat aidattuja kauttaaltaan. Aidat ovat kaksi metriä korkeita ja ne ulottuvat maahan asti. Portit on pidettävä aina lukittuina, myös kun olet aitauksen sisäpuolella. Muistathan, että jokainen on itse vastuussa koirastaan. Henkilökunta tarkastaa alueet päivittäin, mutta jos huomaat alueella vaaran paikkoja, ilmoitathan siitä henkilökunnalle välittömästi.

Siisteys

Jokainen kerää oman koiran jätökset henkilökunnan antamiin kakkapusseihin. Käytetyt pussit ja muut roskat siivotaan alueella sijaitseviin jäteastioihin.

Kaivaminen

Koirapuistossa on oma kaivuualue koirille, jotka rakastavat kaivamista. Koirapuiston nurmipohjaa ei saa kaivaa. Jos huomaat koirasi kaivaneen kuopan, täytä se heti. Uimalammen alueellakaan kaivaminen ei ole suotavaa ja koirasi kaivama kuoppa pitää täyttää.

Vesipisteet ja puucee

Koirapuiston picnic-alueella on vesikanisteri ja juomakuppi koirien juottamista varten. Puucee on asiakkaiden käytössä ja se sijaitsee heti picnic-alueen vieressä.

Uimalammen alueella on myös vesipiste ja vesikuppi koirille. Alueelta löytyy myös ekologinen puucee asiakkaiden käyttöön.

Grillikota

Grillikota on käytettävissä vuorosi aikana. Polttopuut löytyvät grillikodan sisältä. Tulta ei saa jättää vahtimatta. Koirat voivat myös tulla grillikodan sisäpuolelle tai oleilla kodan ulkopuolella olevassa kotaparkissa. Vuoron päättyessä grilliin ei saa jäädä tulta, jos ei muutoin ole sovittu.

Valaistus

Koirapuisto on pimeällä valaistu.

Varaa aika

Varaa aikasi varauskalenterista tai puhelimitse: 0400 883 979

Sähköisesti varauksen voi tehdä VIIMEISTÄÄN KOLME TUNTIA ennen vuoron alkua. Varattuasi vuoron saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Lisäksi saat puhelimeesi muistutuksen vuorokautta ennen vuorosi alkua.

Varauksen voi peruuttaa varausvahvistuksen linkistä viimeistään 24 tuntia ennen vuoron alkua.

Peruutusajan umpeuduttua et voi perua vuoroa sähköisesti. Voit tällöin tehdä peruutuksen puhelimitse. Alle kolme tuntia alkavia vuoroja voi tiedustella puhelimitse.

Sähköisen varauskalenterin kautta voi varata enintään neljän tunnin vuoroja. – Pidemmät varaukset ja yli 16 koiran ryhmät sopimuksen mukaan sovittavissa asiakaspalvelun kautta.

Sähköinen varauskalenteri: