Rokotusvaatimukset

Omistajan vastuulla on varmistaa, että rokotustodistus on mukana saapumispäivänä!

Koirien rokotukset

Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Omistajan vastuulla on varmistaa, että rokotustodistus on mukana saapumispäivänä.

Aikuisen koiran rokotukset:


Penikkatautirokotus

Koira on saanut vähintään kaksi penikkatautirokotusta ja jälkimmäisestä, eli tehosterokotuksesta on kulunut vähintään 7 vuorokautta. Vuoden iässä tai sen jälkeen annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.


Raivotautirokotus (rabies)

Koira on saanut vähintään yhden raivotautirokotuksen, josta on kulunut vähintään 7 vuorokautta. Vuoden iässä tai sen jälkeen annetut seuraavat rokotteet ovat voimassa rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Kennelyskärokotus

Suosittelemme kennelyskärokotuksen ottamista vuosittain.

 

Pennun rokotukset:

Penikkatautirokote

Koira on saanut vähintään kaksi penikkatautirokotusta ja jälkimmäisestä, eli tehosterokotuksesta on kulunut vähintään 7 vuorokautta. Alle vuoden iässä koiralle annettu tehoste on voimassa yhden vuoden.
Raivotautirokote (rabies): Koira on saanut vähintään yhden raivotautirokotuksen, josta on kulunut vähintään 7 vuorokautta. Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokote on voimassa yhden vuoden.

Vanhentuneen rokotuksen uusiminen:

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 7 vrk ennen hoitoon tuloa. Kennelyskärokotus kannattaa uusia noin vuoden välein.

Tartuntatauteihin liittyvät määräykset:

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikannavan tulehdukseen, koira ei saa olla hoidossa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria.

Kissojen rokotukset

Kissalla on oltava eläinlääkärin merkinnän mukaan voimassaoleva kissarutto- ja nuharokotus (herpes ja calici).

Tehosterokotteet pitää olla saatuna viimeistään 7 päivää ennen hoitoon tuloa. Rokotteen voimassaoloajan pitää olla merkittynä eläinlääkärin toimesta kissan lemmikkieläinpassiin tai rokotustodistukseen. Omistajan vastuulla on varmistaa, että rokotustodistus on mukana saapumispäivänä.

Käytännön syistä johtuen emme hyväksy leikkaamattomia kissoja.

Mato- ja ulkoloishoidot

Kaikille lemmikeille suositellaan mato- ja ulkoloishoitoa enintään 1 kuukausi ennen saapumista. Kaikilla hoitoon tulevilla lemmikeillä, joilla havaitaan olevan kirppuja tai matoja, annetaan hoitoa omistajan kustannuksella.